ENCARA QUE EL MAR S’EIXUGUI,  SEGUIREM COMPROMESOS AMB LA INDEPENDÈNCIA!

ENCARA QUE EL MAR S’EIXUGUI, SEGUIREM COMPROMESOS AMB LA INDEPENDÈNCIA!

El passat dijous vaig signar com a cap de llista i en representació de tots els companys de la llista d’ERC a les municipals de Valls el Compromís per la Independència, un document promogut per l’Assemblea Nacional Catalana. Un acte que ens vincula amb la ciutadania que ens donarà confiança el proper 24 de maig. El compromís de ser baluard de la independència des de l’ administració local. Venim d’un llarg camí i aquestes municipals seran claus. Fa molt temps que anem fent passes fermes cap a la independència, un camí on alguns contínuament ens hi paren trampes i ens hi fan rases, per veure si hi caiem. Però l’audàcia i la constància ha fet que les poguéssim anar sortejant. No podem oblidar que comptem amb dues gran forces per anar vencent les dificultats. El poder de la democràcia, que ens legitima com a poble a decidir què volem ser i com volem fer-ho, i la potència de la gent. Una societat civil que no defalleix, que marca el camí i que apuntala els que van al davant i esperona els que dubten.

Aquestes dues forces ens permetran fer realitat la tan anhelada independència. El que per molts ha estat un somni, que el farem realitat.

Perquè som un poble que ens agrada somiar, constantment. Que seria d’un poble sense somnis? Els somnis son esperança, voluntat de canvi, de millora. Sí, volem canviar, perquè ho volem tot, perquè ens ho mereixem, perquè volem un futur millor, perquè som hereus del nostre passat on tant i tants han lluitat per un futur millor per a ells i per als seus fills.

Malauradament molts dels que han somiat amb la independència s’han quedat pel camí i no l’han pogut veure feta realitat. No cal que anem gaire lluny: qui no té un pare, un avi, un germà… que es mereixeria haver fet realitat aquest somni.

IMG-20150428-WA0012

Signatura del Compromís

Per això ara ens toca a nosaltres comprometre’ns amb els nostres conciutadans que serem valents, que no farem ni una passa endarrere, que tindrem la fortalesa i el compromís que requerirà el desafiament democràtic a l’Estat espanyol. Per tant, els qui serem nous regidors i alcaldes ens comprometem a estar al costat del nou Parlament i el nou Govern de concentració post 27S. I serem ciutadans privilegiats amb la responsabilitat de fer néixer la República catalana arreu del país.

Perquè estic convençut que la República catalana naixerà dels ajuntaments, com ja ho va fer el 1931. I agafant el testimoni dels qui ens precediren. Aquells que hi deixaren la vida des del 1714, passant pel 1936 i la postguerra. Sabent que no podrien guanyar, però lluitaren perquè nosaltres algun dia ho poguéssim fer: ara és l’hora d’acabar la feina, sense dubtes ni dilacions. 

Ara cal que els partits i la societat civil dediquem tots els esforços a treballar per sumar i convèncer molta més gent. Explicar per què volem aquesta independència. Per això hem de sortir a guanyar aquestes municipals, i quan arribi el 27 de setembre hem de tornar a sortir tots a guanyar, sortim a convèncer indecisos. És per això que cal més claredat que mai, més compromís que mai per explicar la independència als indecisos, que no és altra cosa que transmetre el projecte de país.

El nostre compromís és amb el benestar, la justícia i la igualtat d’oportunitats. Amb un nou país que neix del vot, un Estat al servei de les persones.

Però per això ens cal guanyar. Hem de sortir a guanyar el cor dels indecisos. Sortim a guanyar la majoria pel nou país, per fer la independència i construir la República catalana.

Deixa el teu comentari