LA SALUT DE VALLS A DIAGNÒSTIC: EL METGE LI RECEPTA UN CANVI D’AIRES

LA SALUT DE VALLS A DIAGNÒSTIC: EL METGE LI RECEPTA UN CANVI D’AIRES

Quan parlem de salut a Valls totes les converses acaben en l’estat del Pius Hospital, tot i que la política municipal pot incidir en molts més aspectes. Però per no portar la contrària als que parlen tant del Pius, començarem l’article per aquí. És evident que per tots els habitants de Valls és el nostre centre de referència, com també ho és pels de la comarca de l’Alt Camp i els de la Conca de Barberà. I com a tal des d’ERC defensem que el seu model sigui de qualitat i proper, amb tots els atributs de la paraula proximitat. L’empatia i el coneixement de la realitat que s’atén dóna el plus necessari per sentir-se ben atès. I en això hi té molta importància el perfil professional dels treballadors i la seva implicació en el projecte sanitari. Sembla, doncs, que el model no hauria de presentar problemes, tenim un hospital proper, amb uns bons professionals i on sempre ha primat l’estil de cuidar a l’usuari.

Treballadors queixant-se de les retallades

Treballadors queixant-se de les retallades

Doncs què passa que hi ha tanta remor? Per què els treballadors es queixen cada dos per tres? Al Pius tenim un problema de finançament, com a tots els hospitals de Catalunya, derivat de les retallades sanitàries provocades per la manca de finançament de la Generalitat.

Què podem fer des de l’ajuntament? En primer lloc evitar demagògies i personalismes. El Pius ha de millorar el seu finançament i això es pot fer augmentant el nombre d’usuaris i pressionant al Departament de Salut perquè augmenti la dotació econòmica.

Nosaltres defensem que cal implicar els ajuntaments de les dues comarques per tirar endavant l’Hospital, cal defugir del personalisme i de considerar el Pius com una cosa només de la ciutat de Valls. Per solucionar problemes calen decisions valentes!

Deia també que cal evitar demagògies, aquelles que fan alguns partits parlant de la precarietat i del model d’atenció. Diuen que ara hi ha menys llits que abans, és cert. Però és que el model assistencial ha canviat. En tots els hospitals es prima la cirurgia ambulatòria, els tractaments domiciliaris. I com més s’avanci en tecnologia i en el coneixement de la base genòmica de les persones i malalties tindrem una nova manera de tractar a les persones i més individualitzats seran els tractaments. A més, com a usuaris volem estar a l’hospital el mínim temps indispensable.

Per tant, podem dir que tenim un Hospital amb uns excel·lents treballadors que han posat part del seu sou a disposició per mantenir el model de qualitat i proximitat i és de justícia que des de l’ajuntament es faci tot el possible per millorar el finançament, implicant a tots els municipis de l’Alt Camp i la Conca, i es mantingui el Pius com un hospital modèlic, eficaç i ben gestionat.

desfibriladors

Desfibril·lador instal·lat a la via públics. Disponible 24h

I voldria també repassar altres temes prioritaris per ERC a nivell de salut municipal. S’ha de millorar l’oferta d’atenció a la gent gran: hospital de dia, centre socio-sanitari, residències… I fer els manteniments necessaris en els centres de titularitat municipal. Cal implementar polítiques educatives en temes de salut: organitzar xerrades informatives adreçades als pares i mares per oferir eines per educar en la salut els seus fills. Hem de promoure l’activitat física i l’esport com a eina educativa de promoció de la salut. Incloure les instal·lacions municipals en els programes de salut cardiovascular, metabolisme, osteoarticular, gent gran… Informar de manera regular i rigorosa sobre l’estat de l’aire i impulsar de manera prioritària actuacions dirigides a disminuir el nivell de contaminació atmosfèrica. Dotar la ciutat dels aparells desfibril·ladors necessaris com han fet moltes altres ciutats; a Valls els que tenim fins ara son més fruit de treball d’entitats que no pas de voluntat de l’equip de govern. En definitiva, en polítiques de salut a Valls també li hem de receptar un canvi de formes de governar. Necessita una bona dosi d’aire fresc.
 

Deixa el teu comentari