ERC Valls aposta pels plans d’ocupació local i el suport a l’emprenedoria

ERC Valls aposta pels plans d’ocupació local i el suport a l’emprenedoria

El treball conjunt amb centres educatius i empreses per adaptar la formació al mercat laboral és una altra de les mesures per combatre l’atur

Una de les prioritats d’ERC Valls és ajudar als aturats a trobar feina. Amb aquest objectiu, els republicans proposen crear plans d’ocupació locals per formar i facilitar la inserció al mercat laboral a persones en risc d’exclusió social i a aturats de llarga durada, fent especial incidència en aquells col·lectius professionals amb menys oportunitats de la ciutat.

Alhora, aquests plans d’ocupació, gestionats des del mateix Ajuntament, serviran per millorar la ciutat i oferir nous serveis. Un exemple és la formació de conserges i monitors esportius per tenir els patis oberts a la ciutadania fora de l’horari escolar. Una altra bona opció pot ser la rehabilitació d’habitatges per destinar-los a lloguer social.

Jordi Cartanyà s’ha mostrat molt preocupat per l’elevada taxa d’atur, sobretot entre els joves i les persones de més de 50 anys. “Pensant en aquests darrers, si no fem res, d’aquí a 15 anys quan es jubilin es trobaran que no han cotitzat, tindran unes pensions no contributives i es trobaran en greus problemes socioeconòmics”, ha afirmat el candidat a l’alcaldia.  “Cal pensar en la ciutat més enllà dels 4 anys de mandat”, hi explicat.

Per aquest motiu, i en la mateixa línia dels plans d’ocupació, ERC proposa crear una línia d’incentius econòmics a les empreses que donin feina a persones de Valls en situació d’atur de llarga durada i sense prestacions; i també establir una borsa de treball municipal de fàcil accés i operativa telemàticament. A més, ERC promourà la contractació responsable, tant a l’Ajuntament (fomentant la participació en concursos públics d’empreses vinculades a centres especials de treball), com al teixit empresarial i comercial, amb possibles bonificacions fiscals.

camp1D’altra banda, entre les mesures per combatre l’atur, també destaca l’aposta pel treball conjunt de l’Ajuntament amb els centres educatius i les empreses privades per adaptar la formació a la demanda. “Hem de sumar esforços per aconseguir que l’oferta formativa de qualificació professional de Valls s’adeqüi a les necessitats pròpies del mercat de treball de la ciutat, establint canals de comunicació entre els agents educatius, les empreses i les administracions”, ha afirmat Jordi Cartanyà, que també treballarà perquè la Universitat Rovira i Virgili ofereixi estudis orientats a la realitat del teixit industrial de Valls. “Les polítiques d’ocupació i d’educació han d’anar de la mà”, ha afegit Cartanyà.

Finalment, en matèria d’ocupació, el programa d’ERC potencia l’emprenedoria com una sortida laboral. Per això proposa crear un espai d’informació i assessorament per l’autoocupació, dur a terme una política de foment de l’emprenedoria en les ordenances municipals i convocar ajudes econòmiques per la creació de microempreses-autònoms.

Podeu consultar  l’apartat d’ocupació complet del programa electoral aquí.

Pel que fa al programa d’empresa, els republicans proposen una sèrie d’accions perquè el polígon industrial torni a ser el motor econòmic de la comarca i Valls recuperi la seva vocació industrial. “És imprescindible donar suport a les empreses que generen ocupació, sempre des d’una vessant d’esquerres”, ha assegurat l’alcaldable.

En aquest sentit, el programa d’ERC inclou desenvolupar i executar un pla integral, crear una marca pròpia, elaborar una base de dades actualitzada amb totes les parcel·les i locals buits, mancomunar serveis amb altres municipis, millorar les instal·lacions i les comunicacions, impulsar la concentració empresarial d’un mateix sector (logística, automoció, agroalimentari) per promoure la creació i/o impulsió de clústers i aplicar la filosofia smart. “Nosaltres estarem al costat de les empreses i els emprenedors per crear ocupació, amb assessorament, informació, serveis i ajudes”, ha conclòs Cartanyà.

Trobareu el programa orientat a les empreses aquí.

Deixa el teu comentari