Les dones d’ERC Valls homenatgen cinc emprenedores fent una ruta per la ciutat

Les dones d’ERC Valls homenatgen cinc emprenedores fent una ruta per la ciutat

12/3/2018. El grup de dones d’ERC Valls va fer dissabte passat, 10 de març, un original recorregut a peu per la ciutat amb l’objectiu de posar en valor l’emprenedoria de cinc dones vallenques ja desaparegudes que en el seu temps van trencar motlles. Aquesta iniciativa, que s’emmarcava en el Dia Internacional de les Dones del 8 de març i que va comptar amb una vintena de participants, va mostrar el gran potencial de les dones vallenques en general des de principis del segle XX, fent especial èmfasi en les tasques professionals i socials de les cinc escollides com a més representatives.

En aquest passeig per la ciutat, es van descobrir dones referents en la vida social, cultural i científica del Valls de principis del segle XX. Les dones homenatjades amb aquesta ruta van ser: Dolors Vives Rodon, pilot d’aviació; Maria Murtra Casanovas, llicenciada en farmàcia; Josefina Cardó Soler, doctora i catedràtica de Geografia i Història; Ramona Serra Escoté, infermera de l’Hospital de Sang, i Maria Güell Puig, religiosa i fundadora de l’Institut de la Caritat de l’Immaculat Cor de Maria.

Les dones participants van anar glossant a cadascuna de les homenatjades en els espais de la ciutat que estaven relacionats amb les seves trajectòries vitals: plaça dels Quarters (antic IES Narcís Oller); plaça de la Creu (antic Hospital de Sang); carrer de la Figuereta (convent de les monges del Cor de Maria); carrer de Sant Antoni i carrer de la Cort. L’acte comptà amb l’acompanyament musical de dues alumnes de l’aula de música Músic- Art, i finalitzà a la plaça del Blat amb la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones.

Deixa el teu comentari