Valls, en marxa per la llibertat

Valls, en marxa per la llibertat

7/9/2018.

11 DE SETEMBRE
Comencem el mes de setembre a tota velocitat. Després d’uns dies de recàrrega estiuenca de bateries, la situació política, social i judicial del país ens empeny a prémer l’accelerador. Dimarts, el President Torra demanava als catalans i les catalanes, durant la seva conferència al Teatre Nacional de Catalunya, que iniciem de manera immediata una marxa permanent per les llibertats fins al dia que es facin públiques les sentències del judici als nostres presos polítics. És així, no tenim temps per perdre si volem guanyar-nos la República. Som a pocs dies de la primera oportunitat que tindrem per demostrar-ho: l’11 de Setembre a la Diagonal de Barcelona.

Necessitem veure la mobilització de l’11S com un pas més, molt necessari, en el camí cap a la Catalunya republicana que estem construint entre tots i totes. No podem caure en desànims ni mirar enrere pensant que tots els 11 de Setembre viscuts en els darrers anys, l’1 d’Octubre, el 3 d’Octubre, el 27 d’Octubre i tantes i tantes altres vivències no han servit per a res. Ben al contrari, estem en un moment clau i delicat, amb presos i exiliats que ens necessiten, i la participació massiva en actes com els del proper dimarts a la capital catalana és potser encara més important que en anteriors convocatòries. La determinació, la força de la gent al carrer és imparable. La millor resposta a la repressió de l’Estat espanyol i als seus escamots antillaços grocs és una assistència multitudinària, pacífica i festiva a l’11S.

AUTOBUSOS
A Valls en sabem bastant de solidaritat i de resistència. A cada nova convocatòria dins i fora de la nostra ciutat en donem exemple. Els vallencs i vallenques que estem per la democràcia, els drets, les llibertats i els valors republicans tornarem a omplir autobusos, tornarem a agafar els cotxes i tornarem a acudir massivament a la manifestació de Barcelona. Valls i l’Alt Camp sempre responen. Més de 40 autobusos sortiran de la comarca, dels quals més de la meitat ho faran des de Valls. Em fa sentir molt orgullós pertànyer a un col·lectiu humà que té tant clar quin és el seu anhel per a Catalunya i que ho defensa en pau fins al final, sense caure en provocacions, sense defallir i amb respecte per a qui no pensa igual.

EUROPA
Cada any ens preguntem si la gran mobilització de l’11S serà la darrera abans de veure néixer la nova República catalana independent. La veritat és que ningú ho sap, però intueixo que la ciutadania de Catalunya en general i els vallencs i les vallenques en particular seguirem responent tantes vegades com faci falta, perquè la força de la societat civil, és clau en aquest camí cap a la República Catalana. Deia abans que no ens podem aturar, hem de seguir marxant. Tenim bones persones a les presons i a l’exili i estem en plena batalla política i judicial contra l’Estat espanyol. Europa ens mira, segueix d’aprop els nostres passos i, en molts aspectes, està teixint complicitats amb la nostra causa.

En la conferència al TNC, el President Torra va resumir l’objectiu que ens hem marcat entre tots i totes dient: “Llibertat o llibertat”. És així. Algú s’imagina el futur de Catalunya dins l’actual autonomisme? Algú li compra al Presidente Sánchez la seva proposta d’autogovern? Després de tot el que hem viscut? No hi ha marxa enrere, la marxa és endavant. El Govern ha traçat un full de ruta nou, amb noves estratègies, i necessita de l’acompanyament de tots nosaltres. És ben senzill i alhora indispensable: mobilització, mobilització i mobilització. L’11S anem tots a la Diagonal de Barcelona, fem que no hi càpiga ni una agulla i que tot el món ho vegi. Com diu l’estimat Oriol Junqueras, ‘som fruit de moltes derrotes, però som llavor de totes les victòries’.

Deixa el teu comentari