‘Valorem molt positivament la tasca de cooperació internacional que es fa des de Valls’

‘Valorem molt positivament la tasca de cooperació internacional que es fa des de Valls’

4/4/2018. La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls valora molt positivament que l’Ajuntament de Valls, a través de la Regidoria de Benestar Social, hagi consolidat des del 2015 fins l’actualitat “la seva política de cooperació internacional, amb aportacions anuals de 10.000 euros del pressupost municipal a projectes d’ajuda als refugiats i a comunitats originàries de països en vies de desenvolupament que tenen vincles amb Valls”, destaca el president local, Andreu Garcia. Així, el regidor de l’àrea i primer tinent d’alcalde, Jordi Cartanyà, va anunciar aquest dimarts durant el ple que enguany es destinarà una part d’aquests recursos econòmics a la Fundació Proactiva Open Arms per ajudar-los en la seva tasca de rescat de persones al Mediterrani, sobretot ara que està sent víctima d’una persecució per part de les autoritats italianes.
A través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, el consistori va destinar l’any 2017 un total de 10.000 euros a un projecte de sensibilització contra la mutilació genital femenina a Gàmbia i a un programa per afavorir els drets de salut dels refugiats sirians i libanesos a Aarsall. El 2016, els havia destinat a donar suport a les dones dels municipis rurals de la regió de Tànger i Tetuan al Marroc i a l’acollida de la població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l’àrea de la Mediterrània. Jordi Cartanyà assegura que “des que vaig assumir les responsabilitats de Serveis Socials aquest mandat, l’Ajuntament va recuperar les partides de cooperació internacional, orientades en dues línies: d’una banda, de suport a les rutes i programes per als refugiats i, de l’altra, participar en projectes en països d’origen de comunitats amb presència a Valls que s’estan duent a terme tant allí com a la nostra ciutat”.

Andreu Garcia posa de manifest que aquest tipus de polítiques són “el model de societat republicana que volem per a la ciutat, on destaqui per damunt de tot la integració i la convivència entre tots els vallencs i les vallenques, sigui quin sigui el seu origen”. El president local remarca que, a més de destinar recursos econòmics a la cooperació internacional, Valls ha acollit fins ara a 8 refugiats provinents de zones en conflicte, la qual cosa demostra que “es pot treballar de manera global i local per aquestes persones sense que això vagi en detriment de la resta de necessitats socials que tenim a la ciutat”.

Cartanyà afegeix que “no podem deixar de donar suport a la tasca que estan fent les ONG com Open Arms, que treballen rescatant immigrants d’una possible mort a alta mar. Mentre uns dignifiquen els valors humans de solidaritat i respecte, altres com la Unió Europea miren cap a un altre lloc i silencien el problema foragitant els qui rescaten, en una clara vulneració dels drets humans. No podem compartir de cap de les maneres la política de tancament de fronteres que promociona la UE, que no contribueix a solucionar el problema de la immigració”. Segons el primer tinent d’alcalde, “l’Estat espanyol té un ínfim programa d’acollida als refugiats i no deixa que una terra tradicionalment acollidora com Catalunya desenvolupi el seu propi programa”.

Deixa el teu comentari