El 2019, un punt d’inflexió

El 2019, un punt d’inflexió

NADAL AGREDOLÇ

Acabem d’encetar un altre any. Quan comença una etapa nova, sempre tenim l’expectativa de saber com serà, què ens portarà, quins moments i circumstàncies ens farà viure… Aquest any 2019, de ben segur que no ens deixarà pas indiferents. De fet, ja en portem un quants d’anys que no oblidarem. En el nostre recorregut vital sempre hi han anys que ens queden fixats en la memòria per sempre més. Aquests records estan relacionats amb vivències que ens impacten emocionalment: casament, fills, viatges especials, escola… Els darrers anys de ben segur que també els recordarem per tot el que hem viscut com a país.

Em refereixo sobretot al 2017, un any en el qual vam culminar una etapa de la lluita per la independència. El desafiament democràtic de l’1 d’octubre i la brutal repressió de l’Estat d’aquell dia no va deixar indiferent ningú. Va ser un any carregat de sentiments, eufòria, patiment, ràbia, indignació, decepció, i per això el record ens quedarà gravat per sempre. El 2018 ha sigut un any gris, marcat per la repressió, on aquests dies de Nadal tots hem recordat els qui estan empresonats injustament, lluny dels seus i de casa seva, aïllats del seu entorn tan sols per haver defensat idees democràtiques i haver complert amb el mandat del poble. En uns dies que tots ens trobem en família, on compartim taula, estones, alegries, i on la canalla té un especial protagonisme, se’ns fa especialment difícil pensar que els fills i filles no puguin veure els seus pares i mares empresonats. Aquests moments a alguns ens han marcat també. Sobretot per què coneixem els empresonats.

JUDICI CLAU

Quan encetem un any, acostumem a fer-nos bons propòsits de cara a l’any que comença. Sorgeixen sempre els tòpics de fer més esport, de llegir aquell llibre pendent, d’aprendre idiomes… Tots tenim alguna cosa que no fem i volem fer.  Segur que hi hem pensat, però estic convençut que tots també hem pensat en una altra cosa. Aquest 2019, malauradament, vindrà marcat pel judici als presos polítics. Un procés que va més enllà dels presos i les preses. És una causa general contra l’independentisme i ens afecta a tots i a totes. Per això també serà un any que de ben segur recordarem. Perquè aquest judici ha de ser també un punt d’inflexió en el nostre camí cap a la República catalana. Volem l’absolució dels encausats, i si no és així segur que ningú del món independentista es quedarà de braços creuats.

OPORTUNITATS MUNICIPALS

Aquest any 2019 també serà any d’eleccions municipals. Probablement per molts dels que esteu llegint l’article, aquest fet no sigui transcendental per l’any que comenceu, però per a mi a nivell personal, indubtablement, serà una fita molt important. Optar a l’alcaldia de Valls és un repte i una responsabilitat immensa.  Perquè com a ciutat tenim nombroses assignatures pendents i problemes per solucionar, que haurem d’abordar durant aquests propers anys. A més, durant el proper mandat de quatre anys, se’ns obre un horitzó d’oportunitats, que hem de saber aprofitar: la posada en marxa del Museu Casteller, la finalització del contracte de neteja i recollida d’escombraries, la recuperació dels torrents i el futur del Pius Hospital, entre d’altres. Si no sabem afrontar-ho com cal, passarem de tenir oportunitats d’avançar com a ciutat a continuar estancats. Cal pensar-hi i treballar-ho amb temps per tal que tot el que ens vindrà en aquest futur immediat sigui també per Valls un punt d’inflexió. I és per tot això que espero que per a mi sigui un any especial.

Vull acabar desitjant-vos a tots i totes que en aquest any que just comencem pugueu aconseguir tot allò que desitgeu, gaudiu intensament els propers dotze mesos, tingueu molta salut i feu realitat els vostres somnis.

Deixa el teu comentari