Per Nadal, jo em quedo a Valls

Per Nadal, jo em quedo a Valls

21/12/2018.- Vivim dies de celebracions amb la família, els amics i les amigues, els companys i les companyes de feina, amb totes aquelles persones que estimem i apreciem, i l’ambient que ens envolta ens encomana positivisme. Són moments per estar aprop de la teva gent i del teu entorn. Conscients d’això, les entitats culturals i veïnals vallenques, el col·lectiu local de comerços i l’Ajuntament de Valls sumem esforços per què a la ciutat no li falti de res en aquestes dates. Fem que per les festes de Nadal Valls sigui un referent en el territori, una ciutat viva i dinàmica plena d’activitats.

Acabem de celebrar un nou Mercat de Nadal i fira de capons i aviram i un Mercat d’Art Jove molt concorreguts, durant un cap de setmana que, a més, ha estat farcit d’actes solidaris com la Marató, en sintonia amb els valors que afloren en aquesta època de l’any més que en cap altra. Però ni de bon tros s’acaba aquí el Nadal vallenc. Estem a les portes d’una nova edició del Pessebre Vivent al nucli antic, on desenes de ciutadans-actors posen en escena aquest cap de setmana una tradició ancestral guarnida amb episodis de la història vallenca. I demà el Mercat de la fruita i la verdura de la plaça de l’Oli serà l’epicentre de les compres nadalenques dels productes de qualitat de km0 que no poden faltar a taula, alhora que s’hi podrà degustar el caldo de Nadal cuinat en directe i ofert per la Regidoria de Comerç i Turisme per promocionar precisament les excel·lències dels productes de la nostra terra.

En aquesta mateixa línia, Comerç i Turisme i Mobilitat conjuntament amb Comerç de Valls ha ideat una campanya nadalenca per incentivar les compres a la nostra ciutat. Amb el regal de 2.000 hores d’aparcament gratuït a les zones blaves, els comerços locals fan una aposta molt decidida per a què els vallencs i les vallenques i els visitants de la comarca o de més enllà busquin, remenin i trobin a Valls tot allò que els caldrà per celebrar les festes nadalenques. Com passa amb el mercat, el sector comercial de la ciutat és un valor que potenciem durant tot l’any perquè creiem en la bona feina dels comerciants i en l’enorme capacitat que tenen per estar al dia i ser atractius per als compradors i les compradores.

Els Pastorets Principals de Valls tornaran a ser una mescla de tradició i referències a l’actualitat vallenca que de ben segur omplirà el teatre en totes les sessions. El Parc de Nadal, dedicat enguany al món dels contes i el circ, atreurà desenes de xiquets i xiquetes com sol ser habitual cada any en un certamen més que consolidat. I com a novetat, el Pavelló Xavi Tondo del Fornàs oferirà un doble concert per a la revetlla de Cap d’Any amb preus populars. L’objectiu és el mateix. Per què anar lluny de casa si aquí tens una proposta atractiva i apta per a moltes butxaques?

Ja a les acaballes del cicle nadalenc, tindrem la festa dels Reis Mags d’Orient, que enguany també arribaran amb novetats gràcies a la bona tasca de l’Associació de la Cavalcada de Reis i la col·laboració de l’àrea de Benestar Social. Valls rebrà el Rei Baltasar de veritat després que ens haguem adherit a la campanya de l’entitat Casa Nostra, Casa Vostra.

Aquest Nadal, passegem pels carrers de Valls, omplim bosses i cistells dels productes de primera qualitat que ens ofereixen els comerços i el mercat i portem-los a la taula per compartir amb els que estimem. I aprofitem el comerç de proximitat per encarregar als patges els regals que arribaran a les nostres cases, perquè així també fem ciutat.

No voldria, però, deixar de recordar a totes aquelles persones que per motius diversos no poden passar el Nadal aprop dels seus i a casa, com ens agrada a Valls. Alguns per feina, altres per qüestions econòmiques i uns altres per malaltia. És temps de solidaritat i segur que tots nosaltres podem fer-hi alguna cosa. Però també hi ha persones que per portar endavant el mandat d’un poble i creure en un ideal polític ara són tancades en presons o són a l’exili. A Valls voldríem que això no estigués passant i que tots i totes fossin amb les seves famílies. Tinguem-los molt presents i seguim lluitant perque es faci justícia de veritat.

Deixa el teu comentari