El candidat

Jordi Cartanyà Valls 1Vaig néixer a Valls fa 49 anys al Pius Hospital de Valls de mans del meu pare, com molts i moltes de la meva generació. Sempre he viscut al barri antic, primer al carrer de Sant Antoni i després a la plaça del Blat.

Des de ben petit he estat un xiquet inquiet, obert i extravertit (això diu la meva mare), amb ganes de fer coses i col·laborar en mil i un projectes. Sempre m’ha agradat participar en aventures amb persones i idees diverses, unides per un interès comú, lligat a la millora del nostre món. Per això des dels 16 anys m’he vinculat a moviments ecologistes, pacifistes, independentistes… i he participat activament en diverses entitats com l’Esplai 4 Baixos o la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Vaig estudiar Fisioteràpia a l’EU Gimbernat i he treballat al Pius Hospital de Valls entre d’altres centres hospitalaris i educatius. Als 23 anys em vaig casar amb la Remei i de ben joves vam tenir tres fills; calia tenir molta energia per educar-los. I després, a continuar amb la col·laboració amb les entitats: AMPA de l’Enxaneta, l’AMPA de l’IES Jaume Huguet, la parròquia de Sant Joan…Actualment sóc soci de l’ANC i de Omnium Cultural.

La meva vida va fer un canvi de rumb professional quan vaig decidir deixar una feina estable per dedicar-me al món de l’espectacle, i vaig crear amb uns companys i amics la Companyia d’Espectacles Pa Sucat, que fins aleshores havia estat una afició. A vegades a la vida cal arriscar per ser feliç i fer feliços els que t’envolten.

Durant sis anys he assumit la presidència de l’Associació Professional de Companyies de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya, impulsant la redacció del Pla integral de les arts escèniques per a tots els públics. Ha estat una gran experiència personal que m’ha portat a consensuar i dialogar amb nombrosos sectors i persones, i m’ha enriquit personalment.

Durant tota la meva vida he aprés de la mà de la meva mare la passió pels fogons: m’agrada cuinar i, sobretot, compartir amb els altres la taula al voltant d’un bon menjar. Sempre em trobareu disposat a cuinar un bon àpat i seure a menjar mentre parlem i fem sobretaula. La cuina m’aporta l’art del sofregit, del xup-xup, de barrejar ingredients on cada un té la seva importància. I aquest art m’ha servit molt en la vida, on sempre cal barrejar maneres de pensar i on els millors resultats s’obtenen a foc lent.

Finalment, quan els meus fills ja són una mica més grans em decideixo, després d’un cònclave familiar, a militar en ERC, aportant les ganes de treballar pel meu país per intentar aconseguir tot el que sempre he portat al cor: arribar a ser un país lliure i sobirà dins la Unió Europea. He assumit responsabilitats a les executives locals, comarcal, regional i a l’executiva sectorial de Cultura a nivell nacional. I des del 2011 tinc l’honor de representar els vallencs coma a regidor a l’Ajuntament de Valls

El passat més d’abril els meus companys em van renovar la confiança per tornar a encapçalar la candidatura d’ERC. Estic molt il·lusionat per aportar la meva vitalitat, treball, tenacitat, esforç i els meus valors personals (que els que em coneixen poden definir millor que jo), construint amb els meus companys de partit un model de ciutat participatiu i proper.